Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) Adana Tanıtım Toplantısı (05.10.2017)

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) tarafından yayımlanan Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) Adana Tanıtım Toplantısı 05 Ekim 2017 tarihinde, Adana Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Konferans Salonunda çok sayıda meslek mensubu ve seçkin davetlinin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Kurul Üyesi Prof. Dr. Yusuf BALCI’nın açılış konuşmasını yapmış olduğu toplantıya;

Adana Vali Yardımcısı Mustafa YAVUZ, Adana Defterdarı Emin TEMİZ, Vergi Dairesi Başkanı Ahmet TUNALI, Adana Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı Adem TOKSÖZ ve Adana SMMMO Başkanı Ali FARSAK, Osmaniye SMMO Başkanı Seydi GÜLSOY katıldı.

KGK Kurul Üyesi Prof. Dr. Yusuf BALCI konuşmasında, BOBİ FRS hakkında bilgi verdi. Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı sisteminin 1 Ocak 2018 tarihi itibari ile uygulanmaya başlayacağını söyledi. Uygulamaya girecek olan yeni finansal raporlama sisteminin muhasebeciler, bağımsız denetçiler ve muhasebe alanındaki akademisyenlere büyük sorumluluklar yüklediğinin altını çizen Prof. Dr. Balcı; “Bu sistem, işletmeleri genel olarak karşılaşabileceği bütün muhasebe işlemleri bakımından kapsıyor. BOBİ FRS finansal tablo kullanıcılarının ihtiyacını karşılayacak nitelikte bir sistemdir. Diğer bir yandan bağımsız denetime kıstas teşkil edebilecek kabul edilebilir bir finansal raporlama çerçevesi sunuyor. Sade ve anlaşılabilir olması bakımından iyi bir çalışma yapıldı. BOBİ FRS’nin yürürlüğe girmesi ile birlikte bağımsız denetime tabi olan 4700 civarındaki şirket artık finansal tablolarını hazırlarken bu standartları uygulayacaklar ve ilerleyen yıllarda bağımsız denetimin genişlemesi ile birlikte bu kapsam da genişleyecektir. BOBİ FRS İle birlikte ülkemizde kaliteli bir finansal raporlama ile bağımsız denetimin sağlamlaştırılması açısından önemli bir adım atıldığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

KGK Denetim Standartları Daire Başkanı Hasan GÜL’ün yönlendirmesinde gerçekleştirilen sunumlarda BOBİ FRS’nin her bölümüne ilişkin temel ölçüm ilkeleri konusunda bilgi verilmiştir. Ayrıca; KGK Uzmanları Samet ARSLAN, Uğur KAYA, Fatih SELÇUK ve Sevgi KILIÇ ER tarafından BOBİ FRS bölümlerinin mevcut muhasebe uygulamalarından (TFRS, MSUGT) temel farklarına ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Toplantı sonunda katılımcıların yazılı soruları cevaplandırılarak, katılımcılara ücretsiz BOBİ FRS kitabı dağıtıldı.

İlgili fotoğrafları görmek için tıklayınız.

Sayfa: 1 / 1