Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) Bursa Tanıtım Toplantısı (12.09.2017)

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) tarafından yayımlanan Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) Bursa Tanıtım Toplantısı 12 Eylül 2017 tarihinde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda çok sayıda meslek mensubu ve seçkin davetlinin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkanı Sayın Dr. Genç Osman YARAŞLI’nın, Bursa SMMM ve YMM Odası Başkanları ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İlker DURAN’ın açılış konuşmalarını yaptıkları toplantıda;

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) Başkanı Sayın Dr. Genç Osman Yaraşlı, KGK’nın temel amacının “işletmelerin mali tablolarının gerçeğe ve ihtiyaca uygun karşılaştırılabilir finansal bilgi vermesini sağlamak” olduğunu belirtti. Sayın YARAŞLI, işletmelerin mali tabloları gerçeğe ve ihtiyaca uygun bilgi sunmazsa işletme yöneticilerinin, işletmeyle ilişkide bulunanların özellikle de yatırımcıların yanlış kararlar alabileceğini vurguladı. Bu durumun makroekonomik etkilerine de değinen Sayın YARAŞLI, “bir ekonomide işletmelerin mali tabloları yaygın olarak gerçeğe ve ihtiyaca uygun bilgi vermez ise o ekonomide kaynak tahsisinde etkinliğin bozulacağını bunun sonucunda önce özel sektörün müteakiben bütün ekonominin sağlığının bozulacağını” ifade etti.

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu adına Kurul Üyesi Mustafa DÖNMEZ ve Daire Başkanı Mehmet ŞİRİN tarafından tertip edilen toplantıda; Daire Başkanı Mehmet ŞİRİN’in yönlendirmesinde KGK Uzmanları Tayfun TÜYSÜZOĞLU, Ela KAYA, Özgür ÇEKİL, Uğur KAYA ve Muhammet ŞAHİN tarafından yapılan sunumlarda BOBİ FRS’nin bölümleri tanıtıldı ve BOBİ FRS’nin mevcut muhasebe uygulamalarından (TFRS, MSUGT) temel farkları hakkında bilgi verildi.

Toplantı sonunda katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Çıkışta da katılımcılara BOBİ FRS kitabı ücretsiz olarak dağıtıldı.

İlgili fotoğrafları görmek için tıklayınız.

Sayfa: 1 / 1