Tarih: 21/3/2024

Sayı: 2024-17 

    DUYURU

KONUElektronik Bağımsız Denetçilik Sınav Sistemi (e-Bağımsız Denetçilik Sınavı) Duyurusu

Bilindiği üzere, bağımsız denetçi olarak yetkilendirilebilmek için sağlanması gereken şartlarından birisi de bağımsız denetçilik sınavında başarılı olmaktır.

Bu kapsamda, bağımsız denetçilik sınavı bu yıla kadar yılda iki defa ve genellikle Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde kâğıt ortamında gerçekleştirilmektedir. Nisan ayından itibaren ise yılda iki defa kağıt ortamında gerçekleştirilen sınavlara ilave olarak (Ankara merkezli olmak üzere) e-sınav uygulaması hayata geçirilecektir. Bu sayede, hem Kurum imkânlarının daha etkin ve verimli kullanılması mümkün olacak, hem de yıl içerisinde bir modülden daha çok sayıda sınava girmek isteyenlere önemli imkân ve kolaylık sağlanacaktır.

Bu doğrultuda, Kurumumuz bünyesinde oluşturulan sınav merkezinde 58 bağımsız denetçi adayının ilk olarak Türkiye Muhasebe Standartları modülünden başlanarak sınava girmesi mümkün olacaktır. Daha sonra aşamalı olarak tüm modüller e-sınav kapsamına alınacaktır. Ankara’daki Kurumumuz adresinde yapılacak olan sınava ülkemiz genelindeki tüm adayların girmesi mümkündür. Ayrıca ilk etapta Nisan ayı sonunda yapılması planlanan ilk e-sınavdan sonra daha sık aralıklarla (aylık veya haftalık gibi) sınav yapılması planlanmaktadır.

Önümüzdeki ay sonunda yapılması planlanan sınava ilişkin ilan gelecek hafta Kurumumuz internet sitesinde ayrıca duyurulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


İletişim

Ayrıntılı bilgi için egitimyetkilendirme@kgk.gov.tr e-posta adresine elektronik posta gönderilebilir.

pdf Duyuru için tıklayınız.