Kurumumuz, Kurumsal sürdürülebilirlik raporlaması konusunda, 4 fazdan oluşan ve Kapasite Geliştirme Programı adını verdiğimiz bir yol haritası hazırlamıştır.
Eğitimin önemine binaen söz konusu Programın 2’nci fazı kurumsal sürdürülebilirlik raporlaması eğitimlerine ayrılmış olup, raporlamaların ve denetimlerin kaliteli bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla Kurumumuzca belirlenen kriterleri sağlayan eğitim kuruluşlarının akredite edilmesi yoluna gidilecektir.
Akreditasyonla birlikte raporlama konusundaki mevcut uzman açığının giderilmesi ve şirketlerin kendi raporlamalarını yapabilmelerini sağlayacak yetkinlikte istihdam oluşturulması hedeflenmektedir. Ayrıca planlanan eğitimler ile sürdürülebilir kalkınma hedefine ulaşmanın önemli bir adımı olan sürdürülebilirlik raporlamasında etkin rol oynayacak Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlama Uzmanlarının sertifikalandırılmasıyla birlikte ülkemizin “yeşil yakalı” kadrosunun oluşturulması amaçlanmaktadır.
Bu doğrultuda, 30.07.2024 tarihinde Ticaret Bakanlığı bünyesinde gerçekleşen “Yeşil Mutabakat Uyum Projesi Tanıtım Toplantısında” lansmanı yapılan “Responsible Programı” ile yeşil ve dijital dönüşüm sürecindeki ihracatçı firmalarımıza yol gösterilmesinin amaçlandığı kamuoyuna duyurulmuştur. “Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteğine İlişkin Genelge” ile; proje kapsamında olmak kaydıyla KGK tarafından onaylanan kurumsal sürdürülebilirlik raporlaması eğitim programlarına katılım bedeli Bakanlık tarafından desteklenecektir.
- “KGK’nın Akredite Ettiği Eğitim Kuruluşları Desteklenecektir”
Şirketlerin kurumsal altyapı oluşturmasına yönelik bilişim ve sürdürülebilirlik danışmanlığı harcamalarını da Bakanlık olarak destekleyeceklerini ifade eden Bolat, bu kapsamda, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumuyla işbirliği yapılacağını belirtti.
-“Finansal raporlama ve bağımsız denetim alanlarında çalışmalar sürdürülüyor”
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur da Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun kurulduğu yıldan itibaren finansal raporlama ve bağımsız denetim alanlarında çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.
Cantimur, Kurumun oluşturduğu kamu gözetimi, kalite, güvence, inceleme ve yaptırım sistemlerinin AB üyesi ülkelerle eşdeğer olduğunu ve Avrupa Komisyonunca kabul edildiğini kaydetti.
Söz konusu destekle birlikte, işletmelerin marka değerinin ve küresel rekabet gücünün artması, kurumsallaşması, çevre-sosyal-yönetişim konularına uyum ile birlikte yeşil finansmana erişimi ve dolayısıyla Yeşil Mutabakata uyumunun temin edilmesi sağlanacaktır.
İlgili fotoğraflara ulaşmak için tıklayınız.