Güvence Denetimi Standardı 3410 “Sera Gazı Beyanlarına İlişkin Güvence Denetimleri”nin Taslak Metni Kamuoyu Görüşüne Açılmıştır.

Türkiye Denetim Standartlarının oluşturulması çalışmalarının bir parçası olarak Güvence Denetimi Standardı (GDS) 3410 “Sera Gazı Beyanlarına İlişkin Güvence Denetimleri”nin mevzuatımıza kazandırılması çalışmaları kapsamında hazırlanan taslak metin kamuoyu görüşüne açılmıştır.

Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu (IFAC) çatısı altında oluşturulan üç bağımsız standart belirleyici kuruldan biri olan Uluslararası Bağımsız Denetim ve Güvence Denetimi Standartları Kurulu (IAASB) tarafından yayımlanan GDS 3410, bir işletmenin sera gazı beyanına yönelik raporlama yapmak için bağımsız denetçiler tarafından yürütülen güvence denetimlerini düzenlemektedir.

Söz konusu Standartta geçen terimlerin Türkçe karşılıklarının mevzuatımıza ve ülkemizdeki uygulamalara uyum sağlaması açısından vereceğiniz görüşler büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda hazırlanan taslak metne erişim aşağıdaki linkte sunulmuş olup, görüş ve önerilerinizin 19 Ekim 2020 tarihine kadar denetimstandartlari@kgk.gov.tr adresine iletilmesi rica olunur.

İlgili standardın taslak metnine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz: