Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) Manisa Tanıtım Toplantısı (14.09.2017)

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) tarafından yayımlanan Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) Manisa Tanıtım Toplantısı 14 Eylül 2017 tarihinde, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda çok sayıda meslek mensubu ve seçkin davetlinin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Kurul Üyesi İbrahim Hakkı POLAT’ın açılış konuşması yaptıkları, toplantıya;

Manisa Vergi Dairesi Başkan V. Ramazan YAŞAR, Vergi Denetim Kurulu Grup Başkanı Serdar PEHLİVAN, Manisa SMMMO Başkanı İsmet TANER ve Manisa Bağımsız Denetçiler Derneği Başkanı Meral ALKIŞ katıldı.

KGK Kurul Üyesi İbrahim Hakkı POLAT konuşmasında, BOBİ FRS hakkında bilgi verdi. Türkiye'de bağımsız denetime tabi olan ve genel olarak Kamu Yararını İlgilendiren Kuruluşlar (KAYİK) niteliğindeki şirketlerin, Türkiye Finansal Raporlama Standartlarını (TFRS) uygulamak zorunda olduğunu belirtirken , "BOBİ FRS, bağımsız denetime tabi olup TFRS uygulamayan işletmelerin 2018 yılı itibariyle finansal tablolarını hazırlarken uygulayacağı bir finansal raporlama standardı olduğuna değindi. Uluslararası muhasebe ve finansal raporlama uygulamalarıyla ve AB düzenlemeleriyle uyumlu olan BOBİ FRS, işletmelerin genel olarak karşılaşabileceği tüm muhasebe işlemlerine ilişkin muhasebe esaslarını belirlemekte olduğunu Böylece doğru ve güvenilir finansal tablolar hazırlayacak işletmeler, ülkemizdeki yatırım iklimini de olumlu yönde etkileyecektir" ifadelerini kullandı.

KGK Başkan Yardımcısı Murat YÜNLÜ’nün yönlendirmesinde gerçekleştirilen sunumlarda BOBİ FRS’nin her bölümüne ilişkin temel ölçüm ilkeleri konusunda bilgi verilmiştir. Ayrıca; KGK Uzmanları Özlem ARSLAN, Fatih YALÇIN METE, İbrahim GÜN ve Onur ARAS tarafından BOBİ FRS bölümlerinin mevcut muhasebe uygulamalarından (TFRS, MSUGT) temel farklarına ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Toplantı sonunda katılımcıların yazılı soruları cevaplandırılarak, katılımcılara ücretsiz BOBİ FRS kitabı dağıtıldı.

İlgili fotoğrafları görmek için tıklayınız.

Sayfa: 1 / 1