Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) Eskişehir Tanıtım Toplantısı (23.08.2017)

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) tarafından yayımlanan Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) Eskişehir Tanıtım Toplantısı 23 Ağustos 2017 tarihinde Eskişehir Ticaret Odasında, çok sayıda meslek mensubu ve seçkin davetlinin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Eskişehir ili BOBİ FRS toplantısına başta Eskişehir Ticaret İl Müdürü, Bilecik Vergi Dairesi Başkanı, Eskişehir YMM Odası Başkanı ve Eskişehir SMMM Odası Başkanı olmak üzere 200’e yakın katılımcı iştirak etmiştir.

KGK Kurul Üyesi Sayın Mustafa DÖNMEZ’in ve Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Kerem Can APAYDIN’ın açılış konuşmaları yaptıkları toplantıda;

KGK Kurul Üyesi Mustafa DÖNMEZ, KGK’nın temel amacının gerçeğe uygun, ihtiyaca uygun ve karşılaştırılabilir finansal tabloların sunulması olduğunu belirtti. BOBİ FRS’nin de bağımsız denetime tabi olup TFRS uygulamayan işletmelerin 2018 yılı itibarıyla finansal tablolarını hazırlarken uygulayacağı; gerçeğe uygun, ihtiyaca uygun ve karşılaştırılabilir finansal bilgi sunumunu amaçlayan bir finansal raporlama standardı olduğunu vurgulayan Sayın DÖNMEZ, “Uluslararası muhasebe ve finansal raporlama çerçevesiyle ve AB düzenlemeleriyle uyumlu olan BOBİ FRS’nin yayımlanmasıyla birlikte uluslararası standartlarda ve kaliteli bir finansal raporlama yapılabilecektir ve bu yönüyle ülkemiz adına büyük ve önemli bir adım atılmıştır” ifadelerini kullandı.

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkan Yardımcısı Derviş ALTINOK’un yönlendirmesinde KGK Uzmanları Cennet TÜYSÜZOĞLU, Ahmet GÜRSOY, Emre ŞENTÜRK ve Ercan AVUL tarafından yapılan sunumlarda BOBİ FRS’nin bölümleri tanıtıldı ve BOBİ FRS’nin mevcut muhasebe uygulamalarından (TFRS, MSUGT) temel farkları hakkında bilgi verildi.

Toplantı sonunda katılımcıların soruları, KGK Başkan Yardımcısı Sayın Derviş ALTINOK ve KGK Uzmanları tarafından cevaplandırılarak, katılımcılara BOBİ FRS kitabı ücretsiz olarak dağıtıldı.

İlgili fotoğrafları görmek için tıklayınız.

Sayfa: 1 / 1