Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) İzmir Tanıtım Toplantısı (12.09.2017)

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) tarafından yayımlanan Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) İzmir Tanıtım Toplantısı 12 Eylül 2017 tarihinde, İzmir Ticaret Odası Konferans Salonunda çok sayıda meslek mensubu ve seçkin davetlinin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Kurul Üyesi İbrahim Hakkı POLAT’ın açılış konuşmasını yapmış olduğu toplantıya;

İzmir Defterdarı Tamer UTKUCU, İzmir Ticaret İl Müdürü Şahin ERCÜ, İzmir YMMO Başkanı Şadi ÇETİN, İzmir SMMMO Başkanı Vedat ADAK ile Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden akademisyenler katıldı.

KGK Kurul Üyesi İbrahim Hakkı POLAT konuşmasında, BOBİ FRS hakkında bilgi verdi. Türkiye'de bağımsız denetime tabi olan ve genel olarak Kamu Yararını İlgilendiren Kuruluşlar (KAYİK) niteliğindeki şirketlerin, Türkiye Finansal Raporlama Standartlarını (TFRS) uygulamak zorunda olduğunu belirten Polat, "BOBİ FRS, bağımsız denetime tabi olup TFRS uygulamayan işletmelerin 2018 yılı itibariyle finansal tablolarını hazırlarken uygulayacağı bir finansal raporlama standardıdır. Uluslararası muhasebe ve finansal raporlama uygulamalarıyla ve AB düzenlemeleriyle uyumlu olan BOBİ FRS, işletmelerin genel olarak karşılaşabileceği tüm muhasebe işlemlerine ilişkin muhasebe esaslarını belirlemektedir. Böylece doğru ve güvenilir finansal tablolar hazırlayacak işletmeler, ülkemizdeki yatırım iklimini de olumlu yönde etkileyecektir" ifadelerini kullandı.

KGK Başkan Yardımcısı Murat YÜNLÜ’nün yönlendirmesinde gerçekleştirilen sunumlarda BOBİ FRS’nin her bölümüne ilişkin temel ölçüm ilkeleri konusunda bilgi verilmiştir. Ayrıca; KGK Uzmanları Özlem ARSLAN, Fatih YALÇIN METE, İbrahim GÜN ve Onur ARAS tarafından BOBİ FRS bölümlerinin mevcut muhasebe uygulamalarından (TFRS, MSUGT) temel farklarına ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Toplantı sonunda katılımcıların yazılı soruları cevaplandırılarak, katılımcılara ücretsiz BOBİ FRS kitabı dağıtıldı.

İlgili fotoğrafları görmek için tıklayınız.

Sayfa: 1 / 1