Mesleki Sorumluluk Sigortası Gözetimi

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI BİLDİRİMLERİ ÜZERİNDE YÜRÜTÜLEN GÖZETİM FAALİYETLERİ

Kurumumuza Sözleşme Bilgi Girişi Sisteminden (SBG) yapılan mesleki sorumluluk sigortası bildirimleri üzerinde yürütülen gözetim faaliyetleri aşağıdaki konulardan oluşmaktadır:

 

Mesleki Sorumluluk Sigortası Bildirimleri Üzerinde Yürütülen Gözetim Faaliyetleri

S.N.

Gözetim Konusu

Açıklama

1

MSS Bildiriminin Yapılıp Yapılmadığının Kontrolü

Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin 33 üncü maddesine göre, denetim kuruluşu ve denetim üstlenen bağımsız denetçiler, üstlendikleri ilk denetim işi ile birlikte başlamak üzere, tüm denetimlerini kapsayacak şekilde mesleki sorumluluk sigortası yaptırmak zorundadır. Bu kapsamda, denetim kuruluşu ve denetim üstlenen bağımsız denetçilerin, Yönetmeliğin 33 üncü maddesinde belirtilen mesleki sorumluluk sigortasını yaptırıp yaptırmadıkları kontrol edilmektedir.

2

MSS Bildiriminin Zamanında Yapılıp Yapılmadığının Kontrolü

Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin 34 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendine göre, mesleki sorumluluk sigortasının, poliçe düzenlenme tarihini takip eden günden itibaren, poliçe ve sigorta şirketinde meydana gelen değişikliklerin ise değişiklikleri takip eden günden itibaren, en geç 30 gün içinde Kurumumuza bildirilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda, söz konusu bildirimlerin Yönetmelikte düzenlenen süre içerisinde yapılıp yapılmadığı kontrol edilmektedir.

3 MSS Poliçelerinin Bağımsız Denetim Hizmetini Kapsayıp Kapsamadığının Kontrolü Mesleki sorumluluk sigortalarının, bağımsız denetim hizmetlerine ilişkin güvence sağlaması gerekmektedir. Kurumumuza bildirimi yapılan sigorta poliçeleri bu kapsamda kontrol edilmektedir.

 

 

 

Sayfa: 1 / 1