Denetim Raporları Gözetimi

DENETİM RAPORU BİLDİRİMLERİ ÜZERİNDE YÜRÜTÜLEN GÖZETİM FAALİYETLERİ

Kurumumuza Sözleşme Bilgi Girişi Sisteminden (SBG) yapılan denetim raporu bildirimleri üzerinde yürütülen gözetim faaliyetleri aşağıdaki konulardan oluşmaktadır:

 

Denetim Raporu Bildirimleri Üzerinde Yürütülen Gözetim Faaliyetleri

S.N.

Gözetim Konusu

Açıklama

1

Denetim Raporu Bildirimlerinin Zamanında Yapılıp Yapılmadığının Kontrolü

Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin 34 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre, denetim raporlarının imza tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde Kurumumuza bildirilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda, denetim raporlarının Kurumumuza bildiriminin Yönetmelikte düzenlenen süre içinde yapılıp yapılmadığı kontrol edilmektedir.

2

Denetim Raporlarının Kurumumuzca Belirlenen Formatlara Uygun Olarak Düzenlenip Düzenlenmediğinin Kontrolü

Denetim raporlarının Kurumumuzca yayımlanan ilgili Standartlarda yer alan formatlara uygun olarak düzenlenmesi gerekmektedir. Kurumumuza bildirimi yapılan denetim raporları bu kapsamda kontrol edilmektedir.

3 Geçerli Finansal Raporlama Çerçevesinin Kontrolü. Hakkında görüş bildirilen finansal tabloların Kurumumuz düzenlemelerine uygun geçerli bir finansal raporlama çerçevesine göre düzenlenmiş olması gerekmektedir. (TFRS, BOBİ FRS gibi) Kurumumuza bildirimi yapılan denetim raporları bu kapsamda kontrol edilmektedir.

 

Sayfa: 1 / 1